Image
Image

          „Артур и минимоите“ е детски анимационен сериал, продължение на известния пълнометражен игрално-анимационен филм на френския режисьор Люк Бесон, базиран на неговата поредица детски романи за Артур и минимоите. Историята проследява приключенията на 10-годишния Артур, който случайно открива цял нов свят на миниатюрни същества в задния двор на къщата на баба си. За „Super Toons“ ролите са озвучени от артистите Десислава Знаменова, Нина Гавазова, Камен Асенов, Петър Калчев и Константин Лунгов.

 

Image
   „Смърфовете“  е поредица от комикси, създадена от белгийския илюстратор Пейо през 1958 година. Поредицата продължава да излиза и в наши дни, като след смъртта на Пейо през 1992 година отговорен за техните сценарии е неговият син Тиери Кюлифор. В центъра на сюжета на комиксите са смърфовете, малки сини хуманоидни създания, живеещи в селище от гъби в голяма гора.
 
Image
Image

       „Ну погоди!“ е съветски детски анимационен сериал дело на московското студио „Союзмултьфильм“. Класическата поредица съдържа 20 епизода, излъчени в периода 1969 -1986 год. Допълнителни серии са създадени през 1993-та и 2006-та год. Първоначално вълкът е трябвало да бъде озвучаван от Владимир Висоцки, но в крайна сметка ролята поема незабравимия Анатоли Папанов. Не по-малко емблематичната роля на Заека е озвучена от Клара Румянова.

 

      „Пчеличката Мая“ е анимационен сериал, базиран на книгата на немския писател Валдемер Бонзелс, публикувана през далечната 1912-та година. В България сериалът първоначално е излъчен в края на 70-те и началото на 80-те години. Настоящите епизоди са от продължението, обхващащо 2 сезона или 130 серии, създадени през 2012 и 2017 год. За „Super Toons“ ролите озвучават артистите Йорданка Илова, Елисавета Господинова, Даниела Йорданова, Явор Караиванов и Росен Русев.

Image
Image

          „Клуб Уинкс“ е американо-италианска детска анимационна поредица, чието излъчване стартира през 2004-та год. Съдържа 8 сезона и общо 212 епизода. Българският дублаж за телевизия „Super Toons“ е озвучен с гласовете на артистите Елена Грозданова, Ралица Стоянова, Лина Шишкова, Йорданка Илова, Борис Кашев и Петър Бонев.

        „Маша и мечока“ е руски анимационен телевизионен сериал, създаден от Олег Кузовков и копродуциран от „Союзмултфилм“ и Animaccord Animation Studio. Сериалът е базиран на едноименната народна приказка, разказвана от поколения. За „Super Toons“ ролите озвучават актьорите Ева Данаилова и Сотир Мелев.

Image
Image
Image
    „Уиспър“ е немско-британско-ирландски детски сериал, продуциран от анимационното студио m4e, Telegael и Bastei Media. Стартира през 2014 год. и се излъчва по британския телевизионен канал Channel 5. Българската версия за „Super Toons” е озвучена с гласовете на артистите Елена Бойчева, Ева Данаилова, Кирил Ивайлов и Константин Лунгов.

 

Image
     „Викингът Вик“ е детска анимационен сериал на ABC, базиран на известната аниме поредица от 70-те години „Викингът Вики“. Сериалът има два сезона, включващ общо 78 епизода. Озвучен е на български за “Super Toons“ с гласовете на артистите Лина Златева, Христо Узунов, Иля Пепеланов и Петър Калчев.

 

Image
Image

        „Строителят Боб“ е детски анимационен сериал от Великобритания за училищна и предучилищна възраст, разказващ за строителния инженер Боб и неговата бригада от различни земекопни машини. Той е излъчван от 1998-ма до 2011-та год в 19 сезона с общо 260 епизода. За детска телевизия „Super Toons“ ролите озвучават артистите Мина Костова, Елисавета Господинова, Иван Велчев, Петър Бонев и Живко Джуранов.

 

      „Пожарникарят Сам“ е британски анимационен сериал, разказващ за живота на жителите на измислено уелско селце, които винаги могат да разчитат в беда на Сам и неговите колеги от местната пожарна команда. Поредицата включва 200 епизода, излъчени в общо 11 сезона. За детския телевизионен канал „Super Toons“ ролите озвучават артистите Даниела Йорданова, Татяна Захова, Виктор Танев, Росен Русев и Николай Николов.

Image
Image

      „Телетъбис“ е британски игрален телевизионен сериал за деца в предучилищна възраст. Носител е на наградата BAFTA. Пилотният епизод е излъчен през 1997-ма г. като през 2002-ра год. сериалът приключва с общо 365 епизода. През 2015-та год. започва създаването и излъчването на нови епизоди. За „Super Toons“ ролите са озвучени с гласовете на артистите Лина Шишкова, Йорданка Илова, Живко Джуранов и Сотир Мелев.

 

       „Приключенията на таралежа Соник“ е първата поредица за прочутия син таралеж. Базирана е на известната видео игра на Сега „Таралежът Соник“. Сериалът стартира през 1993-та година и завършва през 1996-та с 66 излъчени епизода. Българската версия за „Super Toons“ е озвучена от актьорите Елисавета Господинова, Иван Велчев, Александър Митрев, Стефан Сърчаджиев-Съра и Сотир Мелев.

 

Image
Image

      “Джони Тест“ е канадско-американска анимационна поредица, продуцирана от Warner Bros. Animation. Поредицата разказва за живота и приключенията на 13-годишния Джони, неговият най-добър приятел -говорещото куче Дюки, родителите му и неговите гениални сестри близначки, на които често става обект на научни експерименти. Поредицата обхваща 117 епизода, излъчени в общо 6 сезона. Българската версия за „Super Toons“ е озвучена с гласовете на артистите Златина Тасева, Мина Костова, Росен Русев, Явор Караиванов и Живко Джуранов.

          „Приключенията на мечето Падингтън“ е канадско-френски анимационен сериал, базиран на книгата „Мечето Падингтън“ от Майкъл Бонд и включващ три сезона от 39 епизода. Българската версия на поредицата за телевизия „Super Toons“ озвучават артистите Христина Ибришимова, Татяна Захова, Симеон Владов, Виктор Танев и Николай Николов.

 

Image
Image

         „Инспектор Гаджет“ е американски анимационен детски сериал, разказващ за забавния и простодушен детектив на име Гаджет, известен с това, че в тялото си има вградени безброй високо-технологични джаджи, с помощта на които разследва възложените му случаи, непрестанно саботиран от своя заклет враг д-р Клоу. За „Super Toons“ ролите озвучават артистите Христина Ибришимова, Георги Стоянов, Стефан Сърчаджиев-Съра и Симеон Владов.

 

       „Мия и аз“ е игрално-анимационен телевизионен детски сериал, разказващ за 12-годишната Мия, която разбира, че може да преминава в друг паралелен свят, пълен с различни вълшебни и митологични създания, с помощта на една голяма книга. За „Super Toons“ ролите са озвучени от актьорите Христина Ибришимова, Елисавета Господинова, Златина Тасева, Живко Джуранов и Борис Кашев. 

 

Image